Toiminnan ja talouden työalakohtaisten suunnitelmien laadinta

Jatkokertomus600

Työalakohtaisia suunnitelmia on koetettu laatia erityisesti talouspäällikkö Holvimäen toimesta. Ne ovat olleet jossain määrin puutteellisia sillä, kuten hän itsekin on myöntänyt hänen asiantuntemuksensa ei riitä aivan kaikkien työalojen käytännön hahmottamiseen, vaikka hän onkin Merkonomi.

Silti on mielestäni ollut turhaa pikkuasioihin puuttumista nuoremman papiston valitukset siitä, että heidän työaloilleen ei ole annettu tarpeellisia resursseja. Se, että Holvimäki toissa vuonna kokonaan unohti rippikoulutyön määrärahat oli työtapaturma, eikä mikään salajuoni, kuten papit väittivät.

Sitä paitsi rippikoulu saatiin toteutettua lähes normaalisti eikä rippikoululeiristäkään tarvinnut luopua.  Samalla lisäksi kotien kristillistä kasvatusvastuuta voitiin pitää kauniisti esillä kun rippikoululaiset kävivät kotona syömässä ja nukkumassa.

Suunnitelmien laadintaa on järkeistetty siten, että jos jotakin isompaa tapahtumaa on ollut ja suunnittelua on tarvittu, niin talouspäällikkö on sitten jälkikäteen kirjoitellut tarvittavat suunnitelmat.  Näin on vältytty paljolta turhalta Byrokratialta.

Jatkuu…

Katso muut jatkokertomukset