Tekniikka tulee tapahtumatuottajan ja striimaajan avuksi

Striimauksessa ovat yleistyneet kiinteät kamerat ja laitteet, jotka voidaan käynnistää automaattisesti tai etänä. Paljon striimauksia tekevien kannattaa harkita automaattisia striimauslaitteita, jotka eivät vaadi kenenkään työpanosta tapahtumien aikana. Esimerkiksi jumalanpalveluksen kuvaajan ja ohjaajan työt voidaan pian antaa kokonaan ohjelmistolle, joka zoomaa, leikkaa ja miksaa.

  • Valoa, ääntä ja kuvaamista suunnittelevien kannattaa pyytää erilaisia laitteita kokeiltavaksi omissa tiloissaan, kehottaa tekninen projektisuunnittelija  Risto Lehikoinen. Vuokraaminen voi aluksi olla on viisas ratkaisu, jos laitteiden hinta ja käyttöaste seurakunnan tiloissa mietityttää. Vain kokeilemalla tietää, mikä toimii.

Myös tapahtumien suunnitteluun on tarjolla ohjelmistoja,jotka opastavat kokemattomankin tuottajan prosessin läpi. Esimerkiksi suomalaisen Opens-tuoteperheen ohjelmistoja käytetään tapahtuma-alan opinoissa ja tuottajien työvälineenä. Se kokoaa tuotantotiimin samalle alustalle, muistuttaa tarvittavista viranomaisluvista ja sunnitelmista ja tarjoaa niihin ajantasaiset ohjeet.

Tapahtuman järjestäjän tärkein työväline on Opens- ohjelmistossa tapahtumapaikan digitaalinen kartta, jossa näkyvät tarkasti maaston muodot, rakennetut esiintymispaikat, huolto- ja poistumisreitit ja sähkö- ja vesipisteet. Laskureilla taas voidaan arvioida etukäteen esimerkiksi jätteiden määrää ja WC-kapasiteettia ja pitää budjetti hyppysissä. Verkkokauppasovelluksella taas voidaan järjestää esimerkiksi neuvottelupäivien pöytävaraukset tai konserttien lipunmyynti. Seurakunnat voivat hyödyntää lipunmyynnissä myös Yhteisvastuukeräyksen toimittamaa iZettle-maksupäätettä, joka jää keräyksen jälkeen seurakunnan omaan käyttöön.

Tapahtumatuotannon sähköiset apuvälineet olivat aiheena Kirkkopalvelujen Tapahtumatuotanto ja -markkinointi -koulutustapahtumassa.

Tapahtuman järjesti Kirkkopalvelut ry.

 

Katso alla olevista linkeistä koko Tapahtumatuotanto ja -markkinointi -koulutustapahtuman striimit.

 

Tapahtumatuotanto- ja markkinointi- tapahtuman kouluttajina olivat tuottaja Jari Kupiainen ja kehittämiskonsultti Karoliina Nivari Kirkkopalveluista.