Piispa Luoma: ”Kannustetaan ihmisiä asettumaan ehdolle”

Kirkossa vietetään vaalivuotta: syksyllä koittavat seurakuntavaalit. Ehdokasasettelu on käynnistynyt, ja se päättyy 17.9. Tällä hetkellä olisi ensisijaisen tärkeätä saada monenlaisia ihmisiä asettumaan ehdolle. Piispa Tapio Luoma toteaa, että vaalit ovat seurakunnille suuri ponnistus, mutta myös hieno mahdollisuus tuoda esille omaa toimintaa.

”Kirkkoon ja sen kehittämiseen sitoutuneiden eri ikäisten ja erilaisista taustoista tulevien ehdokkaiden ja luottamushenkilöiden saaminen on meidän kaikkien yhteinen etu”, sanoo piispa Luoma.

”Siksi työntekijöinä voimme aivan hyvin kertoa vaaleista seurakuntalaisille ja kutsua heitä tekemään yhteistä työtä kirkon hyväksi ja kannustaa asettumaan ehdolle.”

Luoma sanoo, että mukaan kutsuminen voi tarkoittaa vaikka sitä, että kertoo mistä tietoa löytyy – eli seurakuntavaalit.fi-sivustolta.

Uutuus: Valitsijayhdistysten esittely ja keskustelupalsta seurakuntalaisille

Valitsijayhdistyksille ja ehdokkuutta harkitseville on avattu seurakuntavaalit.fi-sivustolla alue, jossa paikalliset valitsijayhdistykset voivat esittäytyä ja kertoa tavoitteistaan vaaleissa.

Keskustelupalstalla voidaan lisäksi etsiä omalle listalle ehdokkaita tai ehdokas voi etsiä muita samanhenkisiä seurakuntalaisia perustaakseen oman valitsijayhdistyksen.


Ohjeita seurakuntavaalien toimittamiseen löydät osoitteesta info.seurakuntavaalit.fi
Tuleehan sinulle jo Vaaliviesti-uutiskirje? Jos ei, sen voi tilata täältä.

Seurakuntavaalipäivä on 18.11.2018
#minunkirkkoni