Tämä vuosi on liikkuvan seurakunnan juhlavuosi!

ArviLindEnsimmäinen kirkon ja liikuntamaailman yhteistyön laajapohjainen seminaari järjestettiin 30 vuotta sitten. Yhteistyöseminaarin jälkeen Kirkon tutkimuskeskus selvitti liikunnan ja erityisesti sen etiikkaan liittyviä asioita teologiselta kannalta. Näiden tuloksena silloiseen Kirkon nuorisotyön keskukseen palkattiin liikunta-asioihin perehtynyt projektisihteeri.

Edelleenkin Kirkkohallituksen Kasvatus- ja perheasioiden yksikössä toimii liikunta- ja urheiluyhteistyön asiantuntija, jonka tehtävänä on ylläpitää suhteita urheilumaailmaan, edistää liikunta-asioita kirkossa sekä toimia esimiehenä kisapapeille ja liikuntapapille. Tänä vuonna juhlimme seurakunnissa tehtävää hienoa työtä liikunnan ja urheilun parissa, tekijöinä ja tukijoina.

Juhlavuoden aikana julkistamme joka kuukausi uuden liikuntakummin. Tammikuun kummina on Suomen luotetuin mies, Arvi Lind. Kummit kertovat omasta suhteestaan liikkumiseen ja siitä, miksi halusivat lähteä mukaan liikuntakummeiksi. He antavat myös vinkkejä ja inspiraatiota seurakunnille liikunnan lisäämiseen.

Kirkolla on myös liikunta- ja urheiluneuvottelukunta, jonka johdolla syntyi ensin Kirkon 10 teesiä liikunnasta ja urheilusta ja sen jälkeen Liikkuva seurakunta -hanke, jota koordinoidaan YMCA Finlandin ja kirkkohallituksen yhteistyönä.

Kirkon 10 teesiä muistuttavat reilusta pelistä ja liikunnan ilosta sekä pelikentillä että katsomoissa. Liikkuva seurakunta pitää esillä seurakunnissa jo tehtävää työtä sekä innostaa lisäämään liikettä.

Erityisen hienoa, että meillä on mahdollisuus olla mukana ja vaikuttaa liikunnan ja urheilun kentällä!

Pysykää kuulolla!

Janna GranholmJanna Granholm
Liikkuva seurakunta -hankkeen projektipäällikkö

 

Kommentit koskien kirjoitusta: “Tämä vuosi on liikkuvan seurakunnan juhlavuosi!

  1. Pingback: Mens sana in corpore sano – Pappia kyydissä

Kyseisen artikkelin kommentointi on sulkeutunut.