Nurmijärven seurakunnan työpajassa luotiin persoonia ja tapahtumia

Nurmijärven seurakunnan työpaja

Keskiviikkona 9.4. Nurmijärvellä oli mukava verkkoontarttumispäivä! Klaukkalan kirkon tiloihin ilmestyi verkkohankkeen ydinporukasta kaksi hahmoa innostamaan ja vastaamaan kysymyksiin. Nurmijärven seurakunnasta työpajassa oli mukana innostunut työntekijäporukka. Tarkoituksena oli tutustua uuteen verkkopalveluun, jonka Nurmijärven seurakuntakin saa käyttöönsä keväällä. Keravan ja Oulun seurakuntien kokeiluversioita tutkittiin, ja kriittisille kysymyksillekin oli aikaa.

Persoonia ja tapahtumia mietittiin ryhmissä. Kuvassa Satu Ranta ja Eeva Halonen työn touhussa.

Persoonia ja tapahtumia mietittiin ryhmissä. Kuvassa Satu Ranta ja Eeva Halonen työn touhussa.

Persoonat ja tapahtumat fokuksessa

Nurmijärven alueen Jäsen 360° segmenttejä käytiin läpi. Eri alueilla eri segmentit ovat vaihtelevasti edustettuina. Toisaalla irrallisia on jopa puolet asukasmäärästä, toisaalla kevyemmin edustettina. Tämä asia on hyvä tiedostaa, varsinkin omia tapahtumia suunnitellessa.

Taina Rauhala ja Laura Värtelä etsivät sopivaa maltillista persoonaa.

Taina Rauhala ja Laura Värtelä etsivät sopivaa maltillista persoonaa.

Työpajassa käytiin läpi, miten persoonia  voi käyttää apuna, kun omaa tapahtumaa haluaa markkinoida. Etsittiin erilaisia nurmijärveläisiä Jäsen360° -työkalun avulla. Tartuimme aikakausilehtiin, leikkelimme kuvia ja kehitimme kuvitteellisia persoonia, joille sitten mietimme mielenkiintoisia tapahtumakuvauksia. Joissain ryhmissä tunnistettiin kuvitteelliset persoonat: Tämähän on mieheni ystävä!

Työpajassa kuului naurua. Mielikuvituksellisia tapahtumia ja tutun oloisia persoonia luotiin.

Työpajassa kuului naurua. Mielikuvituksellisia tapahtumia ja tutun oloisia persoonia luotiin.

Innostuimme sopivasti ja minusta näytti, että työtoverit löysivät yhteisiä intressejä pitää sivuja yllä, tarjota erilaisille seurakuntalaisille omanlaisiaan syitä tulla uudelleenkin uusituille sivuille ja jopa löytää niiden opastamana tiensä seurakuntamme toimitiloihin.

Myös uusia vuorovaikutukseen tähtääviä keinoja mietittiin.

Apuna oli verkkohankkeen persoonajuliste  ja tapahtumapohja. Mukaan jaettiin verkkotekstin kirjoittajan muistilista.

Kirkkoherra Ari Tuhkanen ja piirikappalainen Leena Sipola pohtivat minkälaista tapahtumaa irrallisille Nurmijärveläisille tarjota. Ja miten sitä kannattaa markkinoida internetsivuilla?

Kirkkoherra Ari Tuhkanen ja piirikappalainen Leena Sipola pohtivat minkälaista tapahtumaa irrallisille Nurmijärveläisille voisi tarjota, ja miten sitä kannattaisi markkinoida verkkosivuilla?

Uusia internetsivuja odotellessa painitaan mielenkiintoisen sisällön tuottamisen parissa.