Kirpputoritoiminta

Jatkokertomus600Kirpputorista saatiin merkittävä tuotto joitakin vuosia sitten, kun Entisen Rovastin ulkovajan sisältö työkaluineen, vaatteineen ja kirjoineen myytiin yhdessä päivässä lähetyksen hyväksi.

 

Osaltaan suureen menestykseen vaikutti Matti Huikonperän Osuuskaupasta kirkkovaltuuston puheenjohtajan suosiollisella myötävaikutuksella lainatulla hinnoittelukoneella suorittama hintalappujen asettelu, sillä koneessa oli pilkunpaikka asetettu ilmeisesti kaksi numeroa liikaa vasemmalle ja tempauksen tuotto oli myytyjen tavaroiden suureen määrään nähden varsin vaatimaton.

 

Lisäksi sinänsä hyvin sujunutta ja paljon väkeä kerännyttä tapahtumaa varjosti osaltaan Entisen Rovastin happamahko suhtautuminen asiaan hänen palattuaan lomalta. Oman käsityksensä mukaan hän ei ollut antanut lupaa varaston tyhjentämiseen, saatikka tavaroidensa myymiseen, ainakaan lähetyksen hyväksi.

 

Kuitenkin pastori Sikanen vannoi käräjäoikeudessa kuulleensa Entisen Rovastin tokaisevan itsekseen varaston ovea lomalle lähtiessään lukitessaan, että ”nämäkin romut ovat ihan mitättömiä, pitäisi myydä lähetyksen hyväksi!” Entinen Rovasti vastaavasti sanoi tarkoittaneensa vain lukkoa, joka oli kiinalainen ja ei toiminut. Oikeudessa asia jäi lopulta ratkaisematta, eikä asiaan ole enää palattu, koskapa ei ole kristityille sopivaa käräjöidä pikkuasioista ja koska valituslupaa ylempiin Oikeus-Asteisiin ei myönnetty.

 

 

Jatkuu…

Katso muut jatkokertomukset