Ystävyysseurakunnat ja toiminnan sisältö ulkomailla

Jatkokertomus600Seurakunnalla on ystävyysseurakunta Länsi-Saksassa Horstenschlossenheimissa Ruhrin alueella. Ystävyysseurakuntasuhde on solmittu jo Entisen Rovastin aikana ja toimesta. Horstenschlossenheimissa on käyty tutustumassa paikalliseen seurakuntaan ja sen toimintaan yleensä joka toinen vuosi. Edeltäjäni aikana delegaatioon kuului aina lähinnä Kirkkoherra ja Ruustinna, joskus lapsetkin olivat mukana.

 

Mielestäni tällainen delegaatio on kyllä nykyaikaisessa ympäristössä liian suppea, joten viime kerralla lähdin itsekin mukaan. Matka oli hyödyllinen, vaikka elämä Saksassa oli kyllä erilaista kuin täällä. Siellä tuntui oluen juonti olevan tavanomaista seurakunnan aktiivisten jäsentenkin kesken. Ymmärsin toki, että kyseessä on erilainen kulttuuri ja avaramielisenä ihmisenä pyrin itsekin tutustumaan paikallisiin tapoihin, jotka kyllä maistuivatkin hyviltä ja täyteläisiltä.

 

Vastaavasti Horstenschlossenheimin pappi, Joachin von Sternueberblick, on vieraillut Hukansalmella usein. Hän on tottunut majoittumaan Leirimajalle omatoimisesti, joten vierailuista ei ole ollut seurakunnalle rasitusta, paitsi viime vuonna juhannusviikolla, kun hän oli hävittänyt avaimensa yömyöhään ja saapui pyytämään uutta avainta kirkkoherranvirastosta, eksyen kuitenkin matkalla ja päätyen linja-autoasemalle.

 

Eksyminen saattoi johtua siitä, että hän oli nauttinut saunan yhteydessä ehkä yhden tai kaksi keskiolutta, ja juuri siksi hänen vaatteensa olivatkin jääneet lukon taakse. Seurakuntalaiset ymmärsivät toki tilanteen kiusallisuuden eivätkä kiinnittäneet ystäväseurakunnan papin alastomuuteen liiempää huomiota.

 

Sitä ikävämpää oli, että he vastaavasti kommentoivat melko nenäkkäästi Entisen Rovastin asua, joka Rovasti oli avustamassa von Sterbueberblickkia avaimenhakumatkalla, oltuaan yhdessä tämän kanssa saunomassakin, ja joka rovasti oli sentään pukeutunut säädyllisesti pitkään papinpuvun takkiin.

 

 

Jatkuu…

Katso muut jatkokertomukset