SuomiAreenassa tavataan!

Suosittu Viini- ja virsi-ilta on ollut osa kirkon ohjelmaa SuomiAreenalla alusta asti. Tänäkin vuonna veisataan!

Hyvät työtoverit! Kirkko on tänä kesänä mukana SuomiAreenassa Porissa yhtenä pääjärjestäjänä yhdessä Valtioneuvoston kanslian kanssa. Heinäkuisella viikolla 10.-14.7. Poriin odotetaan runsaasti kävijöitä ja hyviä kohtaamisia. Kirkko näkyy reformaation 500-vuotismerkkivuoden hengessä, VNK puolestaan Suomi 100 -teemalla.

Kirkon väkeä on toki ollut jo kauan mukana SuomiAreenassa, mutta laajamittaisemmin lähdimme mukaan viisi vuotta sitten.  Arkkihiippakunnan tuomiokapituli kutsui suunnitteluporukat koolle ja mukana oli jo alusta asti kolme toimijaa: hiippakunta, kirkkohallitus ja Porin seurakuntayhtymä.  Yhteistyö on sujunut hyvin ja Porissa on ollut hyvä toimia ja tehdä – erityiskiitokset siitä Porin väelle!

Olimme heti ensimmäisellä kerralla toisena pääjärjestäjänä. Meillä oli peräti kolme paneelia ja torilla jonkinlainen kirkon pöytä, viini- ja virsi-ilta muistaakseni myös. Samoin konsertti on ollut mukana alusta asti.  Kun ajattelee nyt tämän kesän tarjontaa ja yhteistyötämme VNK:n kanssa on todettava, että edistystä on tapahtunut.  Laajemmalla paletilla mennään, mutta perusajatus yhteisestä tekemisestä on säilynyt vahvana. Vastuuta kantavat nyt yhdessä monet tekijät monipuolisemmalla ohjelmalla kuin koskaan.

Eräs keskeinen teema on ollut kirkon tuominen mukaan keskusteluun ja julkiselle areenalle. Emme ole peitelleet näkyvyyttämme, virkapaidat ja kirkkovene ovat näkyneet katukuvassa – näkykööt ne tänäkin kesänä.  Samalla olemme halunneet omassa ohjelmassamme nostaa esiin Jumalan, hänestä olemme puhuneet joka kesä – niin tänäkin kesänä. Lisäksi yhteiskunnalliset teemat ovat tuoneet mukaan ihmisen näkökulman.

On hienoa, että tänäkin kesänä mennään kohti syvintä kesää isojen asioiden ja tärkeitten ajatusten kanssa.  Tavataan joidenkin viikkojen päästä Porissa ja tehdään tämän kesän kirkon panoksesta sellainen, että siitä välittyy jotakin Jumalasta ja lähimmäisenrakkaudesta.  Me osaamme sen.

Syksyllä arvioidaan, miten jatketaan, mutta nyt siis odottavin mielin kohti Poria!

Kirkon ohjelma SuomiAreenassa

Mukavaa alkukesää toivottaen

Pekka Huokuna
Kirkon SuomiAreenan suunnitteluryhmän puheenjohtaja