Seinäjoelta kajahtaa – uusi verkkosivusto joka seurakuntaan!

Seinäjoen Lukkari-sivusto

Kun seitsemän vuotta sitten aloitin työt Seinäjoen seurakunnan tiedottajana, tehtävänäni oli uudistaa seurakunnan ”nettisivut” ja niin ne julkaistiin reilussa puolessa vuodessa. Kaikki kävi nopeasti, olihan seurakunta silloin vielä pienempi. Kaikilla seurakunnilla ei tuolloin ollut vielä omia kotisivuja. Hiippakunnan viestinnän tavoitteeksi nostettiinkin verkkosivuston hankkiminen joka seurakuntaan. Kukin teki sen tavallaan, todennäköisesti ilman suurempaa osaamista ja kokemusta.

Seitsemän vuotta on (liian) pitkä elämä nettisivuille

Nyt seitsemän vuotta myöhemmin verkkosivustomme on taas uudistettu. Sanotaan, että ihmiselämä etenee seitsemän vuoden sykleissä. Seitsemässä vuodessa tapahtuu valtavasti. Seurakunta on kasvanut seurakuntaliitoksen myötä ja netistä on tullut yhä tärkeämpi viestintäkanava.

Sivustomme kävijämäärä on noussut yli puolella. Yhä useampi etsii tietoa netistä ja pohtii suhdettaan kirkkoon. On välttämätöntä olla siellä, missä ihmisetkin. Mutta millä tavalla, sitä pohtii moni.

Seitsemässä vuodessa

Uskoa yhteistyöhön – helppokäyttöinen julkaisujärjestelmä kaikille seurakunnille

Muutama vuosi sitten siellä täällä syntyi ajatus tehdä yhdessä. Ja siitä se meidän osalta alkoi. Pääsimme mukaan heti alkumetreillä suunnittelemaan ja ideoimaan Lukkaria.  Sellaista sivustoa, jonka jokainen seurakunta voisi ottaa helposti käyttöönsä, jossa olisi yhteistä sisältöä ja joka vastaisi ihmisten kysymyksiin, toiveisiin ja tarpeisiin.

Nyt olemme tehneet yhdessä jotain, mistä kaikki hyötyvät. Lukkarin, seurakuntien ja koko kirkon yhteisen verkkosivustojen julkaisujärjestelmän, jolla säästämme myös aikaa ja rahaa.

Paljon tietoa tapahtumista – seurakuntalaisia varten

Lukkarilla seurakuntalaisille tarjoillaan kattavasti sitä, mitä he etsivät  – esimerkiksi tapahtumia, yhteystietoja ja tietoa perhejuhlien järjestämisestä (eli kirkon kielellä kirkollisista toimituksista).

Mikä parasta, Lukkarissa tapahtumakalenterin päivittäminen on niin helppoa, että jokainen työntekijä osaa sen jopa ilman koulutusta. Jokainen työntekijä myös saa oikeudet päivittää tapahtumia. Lukkariin kirjaudutaan samoin z-alkuisin tunnuksin kuin omalle työkoneelleen tai sähköpostiin.

Seinäjoen tapahtumia

Enää ei riitä, että kerromme yhdellä rivillä tapahtumat. Nyt on osattava markkinoida. Tapahtumatarjontaa on paljon ja seurakunnan tapahtumat hukkuvat kaiken muun maailman tapahtumatarjontaan. Meidän pitää osata kertoa, miten paljon ja kuinka upeita tapahtumia meillä on. Verkkosivuston on oltava kutsuva ja houkutteleva: Miksi seurakunnan tapahtumiin kannattaa osallistua?

Lukkari joka seurakuntaan – kutsuja ja kohtaamisia verkossa

Kun hiippakunnan viestinnän tavoitteena oli seitsemän vuotta sitten saada verkkosivusto jokaiselle seurakunnalle, voisi tavoite olla nyt samanmoinen: saada uusi verkkosivusto jokaiseen seurakuntaan. Siis Lukkari joka seurakuntaan – ja Lukkari täyteen tapahtumakutsuja, jotka houkuttelevat osallistumaan.

Siinä samalla verkkosivustolla vierailijan tulee luettua mm. päivän sana, joka puhutteli tänään erästä palautteen antajaa. Hän sai siitä voimaa arkeensa. Itse asiassa minäkin luin sen ja se teki hyvää. Osui ja upposi, tarjosi hetken hengähdystä verkossa: ”Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala, kaikkia kansoja mahtavampi, korkein koko maailmassa.” Ps. 46:11

Minna Ylimäki-Hemminki
Seinäjoen seurakunnan tiedottaja

Seinäjoen seurakunta julkaisi uuden verkkosivustonsa 1.10.2014. Tutustu Seinäjoen seurakunnan uuteen verkkosivustoon!

Sivusto on ensimmäinen koko kirkon yhteisellä Lukkari-julkaisujärjestelmällä tehty seurakunnan verkkosivusto. Lukkari-sivustot on suunniteltu erityisesti niiden käyttäjiä eli seurakuntalaisia kuunnellen. Kirkon työntekijälle Lukkari tarjoaa helppokäyttöisen julkaisujärjestelmän, jota kaikki voivat ylläpitää; Lukkariin kirjaudutaan samoin z-alkuisin tunnuksin kuin työkoneelle ja sähköpostiin.

Kaipaako seurakuntasi verkkosivusto uudistusta? Lähetä viesti osoitteella verkkohanke@evl.fi ja kerro, mistä seurakunnasta olet, missä verkko-osoitteessa verkkosivustonne sijaitsee ja milloin haluaisitte julkaista uuden verkkosivuston. Uuden verkkosivuston rakentamiseen ja julkaisujärjestelmän opettelemiseen kannattaa varata noin 3 kuukauden siirtymäaika, seurakunnasta riippuen.