Retki- ja leiritoiminta

Jatkokertomus600Lähetysväki on tehnyt kesäisin linja-autoretken erilaisille lähetysjuhlille. Matkat on järjestetty paikallisen liikennöitsijän Teuvo Teurasen yhtiön Teurasen Linjaliikenteen autoilla.

 

Kolme vuotta sitten tosin matkakohdetta jouduttiin muuttamaan, kun Teuras-Teuvolle iski mahdottoman paha vatsatauti ja hän joutui jäämään mukavuuslaitokseen Pälkäneen Essolle. Onneksi johtokunnan puheenjohtaja Kaappo Mäkilä, joka on eläkkeellä oleva sähköasentaja ja paljon ajanut linja-autoa tarttui rattiin ja matkaa päästiin jatkamaan.

 

Tampereella kuitenkin yli-innokas Poliisimies oli Ratsiassa sitä mieltä, että koska Mäkilällä ei ole virallista linja-autokorttia, hän ei voi jatkaa ajamista, mikä oli mielestäni turhaa pikkuasioihin takertumista, olihan Mäkilä ajanut linja-autoa yhtäjaksoisesti yli kolme vuotta välillä Äänislinna – Joensuu eivätkä olosuhteet Hatanpään Valtatiellä olleet läheskään niin vaaralliset kuin silloin, minkä useat mukana olleet veteraanit Konstaapelille selvin sanoin myös todistivat, sen ei silti auttaessa asiaa.

 

Myös kaksi vuotta sitten matkakohdetta jouduttiin muuttamaan, kun Uppsalan tuomiokirkkoon mentäessä Turun satamassa havaittiin, että laivaliput olivat jääneet kokonaan hankkimatta, koskapa pastori Sikanen oletti Teurasen ne hankkineen ja toisaalta Teuranen pastorin. Seurue ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi matkaa tutustumalla Turun seudun kirkkoihin, kunnes ”Teurasauto” (kuten Teurasen Linjaliikenteen kalustoa leikkisästi kutsutaan) täysin ennalta-arvaamatta hajosi Rymättylässä, annettuaan etukäteen ainoastaan pienen vihjeen huonosta kunnostaan työntämällä matkustamoon paksua mustaa savua Hämeenlinnasta alkaen. Ilahduttavaa oli, kuinka nopeasti matkalaiset pääsivät liftaamaan kotiin, paitsi Hanttusen sisarukset, jotka kieltämättä ovat hurjan näköisiä, etenkin tottumattomalle.

 

Viime vuonna auto hajosi jo heti kirkon mäelle, joten kaikelta harmilta vältyttiin, ellei oteta lukuun sitä, että linja-auto on ollut sen jälkeen niillä sijoillaan kirkon pääportin edessä. Toisaalta sen ohi pääsee kulkemaan ja ruumiskärryjenkin kanssa pääsee ohi, kun kantomiehet kallistavat kärryjä tarpeeksi. Sitä paitsi vuodessa autoon on jo tottunut. Teuranen on luvannut sen kyllä siirtää seurakunnan 250-vuotisjuhliin mennessä, ellei kukaan muu sitä tee.

 

 

Jatkuu…

Katso muut jatkokertomukset