Podcast-sarja Maa & taivas avaa keskustelun vaalien teemoista

Mistä nyt tuulee? Kirkon viestinnän tuottama blogi- ja podcast-sarja Maa & taivas syventää seurakuntavaalien valtakunnallisia teemoja. Kevään aikana ohjelmasarjassa käsitellään kahdeksaa eri aihetta, jotka koskettavat sekä kirkkoa että yhteiskuntaa. Ohjelma-aiheet liittyvät ensi marraskuun vaalien teemoihin: Minun kirkkoni uskoo, toivoo, rakastaa, uudistuu ja on lähellä.

Podcasteja kuunnellaan tällä hetkellä paljon. Niiden hyvä puoli on se, että niitä voi kuunnella melkein missä vain samaan tapaan kuin musiikkiakin: työmatkoilla, urheillessa tai vaikka siivotessa. Maa & taivas -sarjalla pyritään tavoittamaan erityisesti nuoria aikuisia, jotka eivät ole aktiivisesti mukana seurakuntien toiminnassa. Tavoitteena on tuoda kirkkoa lähemmäksi ja herättää kiinnostusta vaikuttamista ja vaaleja kohtaan.

Maa & taivas -sivustolla on jo kuultavana ohjelmat kuolemasta, ilmastonmuutoksesta ja toivosta, uskosta, rakkaudesta ja yksinäisyydestä. Podcast-sarjaa luotsaa toimittaja Reetta Räty, joka pohtii aiheita yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Keskusteluissa mukana ovat muun muassa ekoteologi Panu Pihkala, toimittaja Reetta Rönkä, kirkkoherra Kari Kanala sekä kirjailija Laura Gustafsson.

Sarja on kuunneltavissa eri podcast-sovelluksissa sekä tilattavissa verkkosivuilta maajataivas.net. Sivusto tarjoaa myös keskustelumahdollisuuden ohjelman teemoista sekä aiheisiin liittyviä blogikirjoituksia.

Seurakunnissa voitaisiin jakaa podcastia eri kanavissa, ja hyödyntää osana vaalien viestintää. Jaksoja voisi käyttää myös vaikkapa keskustelun virittäjinä. Jos esimerkiksi nuorten aikuisten ryhmän kanssa keskustellaan ympäristöahdistuksesta, voi vinkata ympäristöjaksosta, tai rippikoululaisten kanssa rakkaudesta – tätäkin se voi olla, mitä mieltä olette?

Maajataivas.net

Ohjeita vaaliviestintään