Maailma huutaa – Jumala kuiskaa. Kirkko mukana SuomiAreenalla

Porin seurakunnat ovat tänäkin vuonna mukana SuomiAreenan Kansalaistorilla.

Porin seurakunnat ovat tänäkin vuonna mukana SuomiAreenan Kansalaistorilla.

Keskikesän tapahtumiin on kuulunut vuodesta 2006 Porissa järjestettävä SuomiAreena.  Tapahtuma on tarjonnut puitteet varsin laajalle kirjolle erilaisia keskusteluja.  Koolla on puolisen tuhatta panelistia ja muuta keskustelijaa useilla eri lavoilla, ja yleisöä on riittänyt paitsi porilaisten niin myös jazzkansan joukosta.

Tilaisuuksia on maanantaista perjantaihin 15.–19.7. pitkälti toistasataa. Pori Jazz on käynnissä samaan aikaan, 12.–20.7.

Yhteistyöstä hyviä kokemuksia

Viime vuonna kirkko oli yksi tapahtuman pääjärjestäjistä.  Monien teemojen joukosta kirkon keskeinen teema nousi esiin hyvin, kuten katkelma tapahtuman verkkosivuilta viime vuodelta osoittaa:

”Seitsemännessä SuomiAreenassa 14.-20. heinäkuuta 2012 oli 98 tapahtumaa. Kesän pääyhteistyökumppaneina toimivat evankelisluterilainen kirkko, Folktinget ja sisäministeriö. Mistä sitten keskusteltiin: kuntaliitoksista, olympiamenestyksestä, Jumalasta, kriiseistä, ydinjätteestä, kulttuurista, selkokielestä, Euroopan ja Pohjolan tulevaisuudesta sekä käytiin Suomi-Ruotsi -talousmaaottelu.”

Tänä vuonna kuntaliitokset ovat edelleen tapetilla – uskonto sen sijaan vähän piilevämmin. Tapahtuman pääjärjestäjäjoukossa häärivät tällä kertaa eduskunta sekä Suomen Punainen Risti. Puhetta riittää tietysti myös kirkkoa kiinnostavista aiheista: Menevätkö kehitysapurahat Kankkulan kaivoon? Mikä on ihmisen arvo talouskasvussa? Mitä merkitsevät tänä päivänä isyys, vanhuus tai syrjäytyminen?

Paneelikeskusteluja ja toritapaamisia

Kirkko järjestää Areenalla paneelin aiheesta Maailma huutaa, Jumala kuiskaa ti 16.7. klo 14. Kirkon väkeä on mukana myös Kansalaistorilla, jossa puhutaan tulevaisuudesta, virsistä ja rakenneuudistuksesta.  Viimevuotisen suosion kannustamana järjestetään tänäkin vuonna virsi- ja viini-ilta.

Lisäksi omilla ohjelmanumeroillaan ovat esillä Yhteisvastuukeräys sekä Tukikummit ry.

SuomiAreena näkyy myös televisiossa (MTV3) ja sosiaalisessa mediassa (#suomiareena). Koko ohjelma osoitteessa www.suomiareena.fi