Kehittämisen idulla mukaan KirTEKO 2019 -palkitsemiseen

Kuulutimme Kirkonkellossa alkuvuodesta tekemään seurakuntien hyvästä työelämästä tänä vuonna entistä parempaa tunnistamalla parhaita työelämäkäytäntöjä ja jakamalla niitä. Avasimme samalla työelämäkäytäntöjen jakamista varten evl.fi/plussaan Kehittämisen idut -sivun.

Seurakunnat olivat useasti kyselleet työelämäkäytäntöjen perään ja toivoneet, että joku tarjoaisi mahdollisuuden jakaa niitä. Nyt työelämäkäytäntöjä on julkaistu Kirtekon Kehittämisen idut -sivuilla 35 erilaista, ja lisää käytäntöjä etsitään. 

Julkaistut käytännöt ja niiden vinkkaajat mukana KirTEKO 2019 -palkitsemisessa

Marraskuun puoliväliin mennessä julkaistut työelämäkäytännöt eli idut ovat mukana joulukuussa toteutettavassa KirTEKO 2019 -palkitsemisessa. Palkitsemme silloin 2020,00 eurolla Kirtekon Facebook -ryhmässä marraskuun lopulla järjestettävässä äänestyksessä parhaimmaksi valikoituneen työelämäkäytännön. Lisäksi tuolloin palkitaan Työhyvinvointikorttikoulutuksella itujen vinkkaajia ja maineella ja kunnialla muitakin.

Vuoden aikana julkaistut kehittämisen idut ovat jo osallistuneet kolmen yllätyspalkinnon arvontaan. Viimeisin niistä arvottiin Kirteko-verkostotapaamisen yhteydessä 10.10. Palkintona oli kirkasvalolamppu, jonka voitti Kokkolan seurakuntayhtymä Innostava erilainen koulutuspäivä -idullaan.

Mitä Kehittämisen iduista löytyy?

Kehittämisen iduissa julkaistut työelämäkäytännöt ovat kivasti erilaisia. On arjessa syntyneitä innovaatioita, isoja ja pieniä, sekä muutama isompaan ulkopuolista rahoitusta saaneeseen kehittämishankkeeseen perustuva käytäntö.

Käytäntöjen teemat ovat monipuolisia: On esimiestyötä ja henkilöstöjohtamista sekä työyhteisötaitoja koskevia käytäntöjä. On työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin edistämisen sekä osaamisen kehittämiseen ja kokeilemiseen kannustavia sekä sopimusten soveltamiseen liittyviä käytäntöjä ja kaikenlaista muuta siltä väliltä. Tavallista on, että käytännöissä taklataan useita työelämän haasteita samanaikaisesti. Edelleen kaivataan käytäntöjä eri kokoisista, erityisesti keskisuurista ja pienistä seurakunnista.

Itujen julkaisemisresepti

Itujen julkaisemisresepti on ennallaan: kuka tahansa seurakuntatyöpaikalta voi vinkata kirkon pääsopijaosapuolille työpaikkansa hyvästä työelämäkäytännöstä. Sen voi tehdä vapaamuotoisesti esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kit@evl.fi. Ainoa välttämättömyys viestissä on lisätietojen antajan tiedot. Siihen voi sisällyttää käytäntöä käsittelevää materiaalia, jos sellaista on.

Laadimme KiT:ssä työelämäkäytännöstä tiivistelmän eli kuvaamme lyhyesti muutamalla virkkeellä itse käytännön ja haasteet, joita sillä on pyritty ratkaisemaan, sekä käytännöstä koituneita hyötyjä. Mahdollista soveltajaa varten tiivistelmään sisällytetään myös lisätietojen antajan sähköpostiosoite ja linkkejä aineistoihin, jos sellaisia on. Pyydämme tiivistelmään seurakunnasta kuittauksen ennen kuin julkaisemme sen.

Toinen kuulutus

Kuulutamme nyt kaikille työntekijöistä esimiehiin: tulkaa mukaan jakamaan parhaita työelämäkäytäntöjä ja inspiroitumaan kirkon työpaikoilla tehtävästä kehittämisestä!

Oili Marttila
Neuvottelupäällikkö 
Kirkon työmarkkinalaitos
                                

Viestimme työelämän iduista aktiivisesti somessa mm. Kirtekon Facebook -ryhmässä ja Twitter-kanavalla sekä evl.fi/kehittamisenidut -sivulla. Viesti sinäkin, tykkää, kommentoi tai jaa ituviestejä käyttäen tunnistetta #Kehittämisenidut ja #Kirteko. Osallistu KirTEKO 2019 -palkitsemista koskevaan äänestykseen. Se järjestetään Kirtekon Facebook -ryhmässä marraskuun lopulla.