Kaksi kuukautta Lukkarin kanssa – kokemuksia Seinäjoen seurakunnasta

nainen ja tietokoneLukkari on ollut meillä Seinäjoen seurakunnassa käytössä kaksi kuukautta. Ajatuksena oli julkaista sivut huolimatta siitä, että kehitystyö jatkui. Vanhoista sivuista oli tarve päästä nopeasti eroon, koska kahden sivuston päivittäminen oli työlästä. Kerroimmekin uusilla sivuilla että ”sivujen kehittäminen jatkuu vielä, joten palautteesi on meille tärkeä. Tutustu sivustoon ja kerro mielipiteesi.” Ja mielipiteitä tuli J Moni kiitteli ja kehui, mutta varsin moni tuskaili tapahtumakalenterin käytön kanssa. Tapahtumia oli hankala löytää. Siihen lienee kolme syytä: 1. Hakutoiminto ei pelannut ihan täydellisesti ja se korjattiin. 2. Seurakuntalaisille tapahtumakalenterin käyttö on vierasta, koska vanhoilla sivuilla sitä ei ollut. 3. Tapahtumia on liikaa ja niiden selaaminen on työlästä. Ja siksi olen miettinyt sitä, että kannattaako ihan kaikkia tapahtumia sinne syöttää. Siis niitä säännöllisesti joka viikko kokoontuvia piirejä.. Riittäisikö kauden alussa muutama kerta?

Lukkarin käyttöönoton yhteydessä suurin muutos meillä oli hajauttaa tapahtumien päivitysvastuu työntekijöille. Odotin suurta vastarintaa, mutta mutinoita ei kuulunutkaan. Hämmästyttävää ja hienoa!  Aikaisemmin muutamat henkilöt olivat vieneet tapahtumat nettisivuille.  Tämä uudistus oli loistava. Nyt tapahtumasta kirjoittaa sivuille se, joka oikeasti tapahtumasta tietää eniten. Koulutuksissa pyrittiin muistuttamaan, että jos haluamme toimintaamme mukaan uusia ihmisiä, meidän täytyy kertoa tapahtumistamme, innostaa ja rohkaista mukaan. Niillä vanhoilla muutaman lauseen teksteillä saadaan kyllä mukaan niitä vakiokävijöitä, mutta ei muita.

On ollut hieno huomata, että työntekijät eivät enää kyseenalaista nettisivujen merkitystä niin kuin vielä muutama vuosi sitten. Kaikki tietävät, että ihmiset etsivät tietoa nettisivuilta googlaamalla ja siellä täytyy näkyä. Muuten muu tapahtumatarjonta vetää väen mukaansa.

Tällä hetkellä siis jokainen työntekijä pääsee lisäämään tapahtumia ja uutisia Lukkariin. Sen lisäksi aktiivisimmilla työntekijöillä on laajemmat oikeudet. Ennen käyttöönottoa kiersimme työpisteet ja –alueet läpi ja pidimme koulutuksia, joihin kutsuttiin kaikkia työntekijöitä. Näin Lukkari tuli tutuksi ja työntekijät pääsivät näkemään ja kokeilemaan tapahtumien syöttämistä. Viime aikoina olen järjestänyt uusille työntekijöille noin viiden minuutin pikakoulutuksia ja sen jälkeen he ovat syöttäneet hienosti tapahtumat itse sinne. Todella helppoa J

Seinäjoen seurakuntaan kuuluu alueseurakunta ja kolme kappeliseurakuntaan. Näille alueille nimettiin päätoimittajat, jotka huolehtivat että oman alueen tapahtumat ja tiedot ovat ajantasalla ja muistuttavat työntekijöitä tarvittaessa päivitysvastuusta.

Lukkari on tätä päivää. On hienoa, että olemme saaneet kokea sen ensimmäisenä.

Minna Ylimäki-Hemminki
tiedottaja
Seinäjoen seurakunta