Diakonian erityismuodot​

Jatkokertomus600
VANHUSTYÖ
Väestö ikääntyy jatkuvasti ja se on tehty, mitä on ollut tehtävissä. Hautausmaan laajennuksen suunnittelu on aloitettu.

 

VAMMAISTYÖ ​(kuulo-, näkö, kehitysvammaistyö jne.)
Näkövammaistyöhön on panostettu erityisesti sen jälkeen, kun paikkakunnan lehdessä eräs näkövammainen valitti, ettei ole vuosiin nähnyt seurakunnan diakonissaa kotikylällään.

 

VANKILATYÖ ​(yhteydet vankilaan, tukiasunnot jne.)
Lääninvankilassa on diakonissa Susiroikka käynyt tapaamassa noita onnettomia, jotka ovat joutuneet yhteiskunnan raa´an ja musertavan rangaistusjärjestelmän jalkoihin, vaikka ovatkin oman ilmoituksensa mukaan syyttömiä, kuten esimerkiksi entinen rippikoulupoikani Rane (nimi muutettu), joka on tuomittu jatketusta ajoneuvon luvattomasta haltuunotosta yli kuudeksi kuukaudeksi Linnaan, vaikka onkin Äitinsä kertoman mukaan ystävällinen poika eikä tekisi pahaa kärpäsellekään, mutta unohti palauttaa lainaamansa Kaupungin lähiliikenteen linja-auton, jolla hän olisi halunnut harjoitella auton ajoa saadakseen aikanaan ajokortin ja voidakseen tulla rekkamieheksi, kuten hänen nuoruudenhaaveensa aina oli ollut.

 

Lisäksi linja-auto oli palautettaessa lähes vaurioitumaton, ellei oteta huomioon penkkien puuttumista, jotka Rane oli unohtanut jonnekin Saksaan. Auto kuitenkin voitiin tuoda ajamalla takaisin Nizzasta, jossa Rane pidätettiin.

 

Jatkuu…

Katso muut jatkokertomukset