Verkkohanke potkaistiin käyntiin oranssissa tunnelmassa

Verkkohankkeen edustajia rivissä kick off -tilaisuudessa. Kuva: Mikaela/Verkkohanke

Pilottiseurakuntien edustajia rivissä kick off -tilaisuudessa. Kuva:Mikaela/Verkkohanke

Seurakuntien verkkohankkeen kick off –tilaisuus järjestettiin 24.9. kirkkohallituksen juhlasalissa.
– Siis anteeksi mikä kick off – liittyykö tämä jalkapalloon jotenkin? Eikö se kick ole englanniksi potkia?
Jalkapallosta ei ollut kyse tällä kertaa vaan lähtölaukauksesta.

Wikipedian mukaan kick off on suomeksi aloitustapaaminen. Aloitustapaamisen tavoitteena on käynnistää projekti ja luoda osallistujille käsitys tavoitteista ja projektin sisällöistä. Yksi kick offin hyvin tärkeä tehtävä on myös, että hankkeeseen osallistuvilla on mahdollisuus tavata ihan livenä. Minusta ainakin on kiva tietää, kenen kanssa tätä hommaa olen pyörittämässä.

Paljon ihmisiä ja monelta paikkakunnalta

Verkkohankkeen kick offissa oli osallitujia ympäri Suomea. Yhteistyökumppanin Ambientian työntekijöitä tulivat Turusta, Hämeenlinnasta ja Joensuusta. Pilottiseurakuntien edustajat olivat Oulusta, Keravalta, Pöytyältä, Savonlinnasta, Nurmijärveltä, Ylä-Savosta ja Seinäjoelta. Paikalla oli myös hankkeen johtoryhmän jäseniä sekä kirkkohallituksen väkeä. Espoon Piispa Tapio Luoma oli lähettänyt tilaisuuteen videotervehdyksen, jossa kerrottiin kuinka tärkeä hanke hänen mielestään on. Tuntui, että suomen ev.lut. kirkko oli hyvin edustettuna näissä juhlissa.

Verkkohankkeen kick off -tilaisuudessa töitä tehtiin pienryhmissä. Kuva: Mikaela/Verkkohanke

Verkkohankkeen kick off -tilaisuudessa töitä tehtiin pienryhmissä.
Kuva: Mikaela/Verkkohanke

Esittelyä ja tehtäviä

Tilaisuudessa esiteltiin hanke eri näkökulmista esim. mitkä ovat hankkeen tavoitteet kenelle tätä hanketta ollaan tekemässä ja verkkohankkeen tavoitteet puun muodossa. Osallistujat pääsivät myös tekemään töitä pienryhmissä. Yksi tehtävistä oli 140 merkin mittainen haaste:
”Kun nämä viisi asiaa ottaa seurakunnan verkkosivuilta pois, menettävät sivut kokonaan merkityksensä.” Pienryhmät ahkeroivat ja yhden ryhmän vastaus oli:

Seurakunnan lähestyttävyys ja identiteetti, mahdollisuus yhteydenottoon, tapahtumat, apu ja tuki (palvelut), sanoma/hengellisyys.
Muiden ryhmien pohdinnat löytyvät hankkeen avoimesta Facebook-ryhmästä.

Iloa, ystävällisyyttä ja luotettavuutta

Hankkeen väri oranssi oli kick offissa hyvin näkyvillä. Meidän länsimaisessa kulttuurissamme oranssi koetaan ystävälliseksi, iloiseksi ja luotettavaksi. Värimaailma oli läsnä kick offin esittelymateriaalissa ja myös tarjoilussa: porkkanaa, ananaskirsikkaa ja oranssia kakkua.
Miltä verkkohanke tuntuu?

Porkkanaa popsiskellessa mietinkin, että jokaisen seurakunnan verkkopalvelu voisi tosiaan olla iloinen, ystävällinen ja luotettava. Toivon, että hankkeessa mukana olijoille välittyi tämä sama fiilis. Kick off -tilaisuuden perusteella tämä ei ole ollenkaan mahdotonta!

Hankkeen väri oranssi viestii iloa, ystävällisyyttä ja luotettavuutta.  Kuva: Mikaela/Verkkohanke

Hankkeen väri oranssi viestii iloa, ystävällisyyttä ja luotettavuutta.
Kuva: Mikaela/Verkkohanke